ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

  Covid-19: Yαλοπίνακας, η σωστή επιλογή στα διαχωριστικά προστασίας κοινού | Τελευταίες ενημερώσεις, για εργοδότες και εργαζόμενους 18.05.2020

 δείτε στην κατηγορία ΝέαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΒΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος που βρίσκεται στην Μεσογείων 119 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας κ. Σταθάκη Γιώργου, του κ. Ραπτόπουλου Σταύρου και της κας Μιχαλοπούλου Έλλης με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Β.Υ κ. Λούση Χρήστο και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου  Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων κ. Σηφάκη Μανώλη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η πλήρης ενημέρωση του Υπουργού και των προαναφερθέντων υπεύθυνων μηχανικών για την δυναμική του κλάδου και του ενεργειακού υαλοπίνακα. Έγινε κατανοητό ότι ο ενεργειακός υαλοπίνακας μπορεί να προστατέψει τα μεσαία και φτωχά οικονομικά στρώματα από την ενεργειακή φτώχεια και παράλληλα είναι εν δυνάμει  ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς ανάπτυξης για την χώρα.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε για πολλοστή φορά τις Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων που έχει θεσμοθετήσει ο κλάδος βασιζόμενος στον Ευρωκώδικα που ισχύει από 1/7/13 με σκοπό την υιοθέτηση τους σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο έργο που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα, είτε είναι νεόδμητο είτε αφορά ανακαίνιση του ενεργοβόρου κτιριακού τομέα. Οι Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων έχουν δημιουργηθεί  για την αποφυγή τραυματισμών όταν συμβαίνουν ατυχήματα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβούν θανατηφόροι.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον Υπουργό ότι σε κάθε περίπτωση η διαχείριση των υαλοπινάκων στη χώρα επιβάλλεται να γίνεται μόνο από τεχνικά καταρτισμένους εμπόρους- μεταποιητές  υαλοπινάκων και υαλοθετών που έχουν την πιστοποίηση της Ομοσπονδίας.