ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για Συμμετοχή του Προέδρου της ΠΟΕΒΥ κ. Χρήστου Λούση στην ημερίδα «Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης ως εργαλείο εξοικονόμησης στις κατοικίες»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων κ. Χρήστος Λούσης συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis στην Αθήνα, με θέμα: “Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης ως εργαλείο εξοικονόμησης στις κατοικίες”, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REQUEST2ACTION. 

Το ευρωπαϊκό έργο REQUEST2ACTION “Removing barriers to low carbon retrofit by improving access to data and insight of the benefits to key market actors”, στοχεύει στην ενθάρρυνση της χρήσης των συστάσεων των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 και εξοικονόμηση ενέργειας, μέσα από την συγκέντρωση πληροφοριών, οδηγιών και δεδομένων, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός μοντέλου αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του καταναλωτικού κοινού και της αγοράς, στην ανακαίνιση των κατοικιών.  

Στα πλαίσια της ημερίδας ο Πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ παρουσίασε τον  ρόλο των υαλοπινάκων στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς επίσης και τις τάσεις της αγοράς και προοπτικές εξέλιξης της.  

Το ΚΑΠΕ θα αναπτύξει έναν διαδικτυακό κόμβο επικοινωνίας (HUB) που θα αποτελέσει μια ανοικτή πύλη ανταλλαγής πληροφοριών, μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον τομέα της ανακαίνισης των κτιρίων, ώστε να αναδειχθούν:

  1. Οι τάσεις της αγοράς
  2. Τα υφιστάμενα εμπόδια
  3. Οι βέλτιστες υφιστάμενες πρακτικές

και να δοθούν στοχευμένες πληροφορίες και συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή των συστάσεων ΠΕΑ στις κατοικίες.