+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

 

Η ΠΟΕΒΥ εκπροσωπεί τους στόχους, προωθεί τις αξίες και διαδίδει το όραμα ενός δυναμικού τεχνικού κλάδου που διαχειρίζεται τον Υαλοπίνακα, το μοναδικό διάφανο δομικό υλικό.

To Γυαλί έχει απεριόριστες δυνατότητες και εφαρμογές στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ένα προϊόν που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και όχι μόνο, ΔΕΝ μπορεί να διατεθεί και να τοποθετηθεί από τον οποιονδήποτε. 

Η λανθασμένη επιλογή, εφαρμογή και συνολικά διαχείριση του γυαλιού εγκυμονεί κινδύνους, από το στάδιο της πρωτογενής παραγωγής έως τον τελικό αποδέκτη/καταναλωτή,  γι’ αυτό απαιτούνται ειδικές γνώσεις και επιβάλλονται κανόνες και προδιαγραφές.

Τα  εξειδικευμένα μέλη της διαθέτουν τεχνική κατάρτιση και πιστοποιημένα προσόντα, συμμορφώνονται και εφαρμόζουν τις οδηγίες και τις αρχές ασφαλείας Υαλοπινάκων. 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, ως θεσμικός συνδικαλιστικός φορέας με μέλη κατά τόπους Συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα, εκπροσωπεί πάνω από το 90% των «Τεχνιτών Μεταποίησης – Εμπορίας Επεξεργασίας και Τοποθέτησης Υαλοπινάκων».

Εκπροσωπεί τον κλάδο σε κάθε είδους συνδιαλλαγή με το κράτος, το ΤΕΕ, τον ΕΛΟΤ, το ΚΑΠΕ και τα επιμελητήρια, και είναι ενεργό μέλος της ΓΣΕΒΕΕ.

Στόχοι της: η συνεχή εκπαίδευση και πιστοποίηση του κλάδου, ο ορισμός κανονισμών και η θεσμοθέτηση αυτών για την ασφάλεια του πολίτη, η οριοθέτηση του ελέγχου και των προδιαγραφών για ποιοτικά εμπορεύματα.

Ευθύνη της: η διαχείριση του υφιστάμενου κτιριακού τομέα της χώρας, όσο αναφορά την αντικατάσταση των απλών υαλοπινάκων με ενεργειακούς τελευταίας γενιάς. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η υπερκατανάλωση ενέργειας, τομέας στον οποίο η χώρα μας έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Ο δυναμικός της ρόλος αναγνωρίστηκε από το κράτος και για πρώτη φορά υπεγράφη συμφωνία με την Ομοσπονδία για το μεγαλύτερο έργο παρέμβασης στον κτιριακό τομέα, που σχεδίασε και οργάνωσε το ΚΑΠΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης, το «Χτίζοντας το μέλλον».

Διαβάστε Περισσότερα

TV SPOT

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δεν απαιτείται αλλαγή κουφωμάτων

ΠΟΕΒΥ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων εξοικονόμηση ενέργειαςΕάν τα κουφώματά σας είναι σύγχρονα, σε καλή κατάσταση και ποιότητα, δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε!!! (Ζητήστε και τη γνώμη των ειδικών).

Ο Υαλοπίνακας αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με περίπου το 1/5 του κόστους αντικατάστασης παλαιών, ψυχρών, κουφωμάτων. Αντικαθιστώντας απλά τους απλούς Υαλοπίνακες με ενεργειακούς 3ης γενιάς, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργειας που απαιτείται για την θέρμανση του χώρου. Έτσι επιτυγχάνεται πολύ γρήγορη απόσβεση και η μέγιστη απόδοση των χρημάτων σας, δίνοντάς σας το περιθώριο και την ελευθερία να «επενδύσετε» τα χρήματά σας όπως αξιολογείτε εσείς καλύτερα!

Υαλοπίνακες Ασφαλείας

Ως υαλοπίνακες ασφαλείας ορίζονται οι υαλοπίνακες μας προστατεύουν από:
-την πρόσκρουση ενός ξένου σώματος επάνω τους

-καιρικά φαινόμενα

-ληστείες και βανδαλισμούς

-πυροβολισμούς

-εκρήξεις

-φωτιά

Οι υαλοπίνακες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους και ενημερωθείτε αναλυτικά για τον κάθε έναν ξεχωριστά.

Απλός Υαλοπίνακας

Σκληρυμένος Υαλοπίνακας

Πολυεπίπεδος Υαλοπίνακας

Πυράντοχος Υαλοπίνακας

Τι είναι μια κρίσιμη θέση;

 

 

Χειμώνας

ενεργειακοί υαλοπίνακες ασφαλείας ΠΟΕΒΥ εξοικονομώ κατοίκον 2022 αλλαγή τζάμια

 

Ο συντελεστής Θερμοπερατότητας “Ug” αναφέρεται στο ρυθμό απωλειών ενέργειας λόγω διαφοράς Θερμοκρασίας.
Η χρήση Ενεργειακών Υαλοπινάκων επιτυγχάνει 200% βελτίωση θερμομόνωσης από τους απλούς διπλούς Υαλοπίνακες και 400% σε σχέση με τον απλό μονό Υαλοπίνακα.

Χρησιμοποιήστε αποστάτη θερμής ακμής για να βελτιώσετε σημαντικά τη μόνωση του ανοίγματος μέσω του χαμηλού γραμμικού συντελεστή ψg.

Καλοκαίρι

ενεργειακοί υαλοπίνακες ασφαλείας ΠΟΕΒΥ εξοικονομώ κατοίκον 2022 αλλαγή τζάμια

 

Αν για τη θέρμανση ενός χώρου χρειαζόμαστε, για παράδειγμα, 1 λίτρο πετρελαίου, για να τον ψύξουμε χρειαζόμαστε ….3!
Δηλαδή, η αναλογία θέρμανσης—ψύξηs είναι 1 προ 3 και ο μόνοs τρόπος για να αποφύγουμε τις δαπάνες που συνεπάγεται η συνεχής χρήση κλιματιστικών, είναι να μειώσουμε τον συντελεστή διαπερατότητας της ηλιακής ενέργειας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι ο Υαλοπίνακας

Ο Υαλοπίνακας, το μοναδικό διάφανο δομικό υλικό, είναι ένα προϊόν στην κορυφή της τεχνολογίας, το οποίο καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια στο κτίριο και παίζει το βασικότερο ρόλο στην τελική ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων (νέων ή υφιστάμενων) συμβάλλοντας στη εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και πολλά άλλα. 

Έχει απεριόριστες εφαρμογές και με ειδικές επεξεργασίες, μπορεί να προσφέρει, εκτός από ενεργειακή εξοικονόμηση, επιπλέον ασφάλεια (προστατεύοντας από ατυχήματα σε τυχόν θραύση, θωρακίζοντας κτίρια από κακόβουλες ενέργειες),  ηχομείωση (εμποδίζοντας τους ενοχλητικούς ήχους και ενισχύοντας τους επιθυμητούς), πυραντίσταση (ακεραιότητα και πλήρη μόνωση έναντι της φωτιάς) και φυσικά απεριόριστες αισθητικές εφαρμογές καλύπτοντας και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. 

Μερικές σύγχρονες εφαρμογές των Υαλοπινάκων: Φωτιστικά, Θερμαντικά πάνελ, Θερμαινόμενοι, Φωτοβολταικοί, Θερμοχρωμικοί, Ηλεκτροχρωμικοί Υαλοπίνακες, Υαλοπίνακες Επιλεκτικής Ορατότητας, Διαδραστικοί κλπ.)

Την ίδια στιγμή η τεχνολογική εξέλιξη απαιτεί ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση της επιλογής και της εφαρμογής, όπου απαιτείται επίπεδος υαλοπίνακας. Επιβάλλονται κανόνες και προδιαγραφές, με σκοπό την προστασία του τελικού αποδέκτη αλλά και των ίδιων των διαχειριστών του γυαλιού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων αντιλαμβανόμενη τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και θέλοντας να διασφαλίσει, την προστασία των καταναλωτών, όσο και τους παράγοντες που καθορίζουν μία ασφαλή και ποιοτική διαβίωση σε ένα κτίριο, αναλαμβάνει συνεχείς πρωτοβουλίες βάσει του  θεσμικού και κοινωνικού της ρόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιατί να αλλάξω τους υαλοπίνακες μου με ενεργειακούς;

 

Η επιφάνεια του υαλοπίνακα αποτελεί το 80% περίπου ενός ανοίγματος και γι αυτό παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων μειώνει θεαματικά τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης (και στην περίπτωση επιλεκτικών ενεργειακών υαλοπινάκων – όπως αποκαλούνται 4ων εποχών). 

Η ευκολία αντικατάστασης των υαλοπινάκων, το μικρό κόστος αναλογικά με την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται, εύκολα οδηγεί κάποιον στο συμπέρασμα ότι η αμεσότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει σ’ ένα υφιστάμενο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά, είναι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων με σύγχρονους ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενιάς.

Γιατί οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

 

 

Για την παραγωγή 1m2 ενεργειακού υαλοπίνακα εκπέμπονται 25 kg ενώ από τη χρήση του εξοικονομούνται 91kg ετησίως εφόρου ζωής!

Τι επιτυγχάνεται με την αλλαγή των απλών υαλοπινάκων σε ενεργειακούς 3ης γενιάς;

ενεργειακοί υαλοπίνακες ασφαλείας ΠΟΕΒΥ εξοικονομώ κατοίκον 2022 αλλαγή τζάμια ενεργειακοί υαλοπίνακες ασφαλείας ΠΟΕΒΥ εξοικονομώ κατοίκον 2022 αλλαγή τζάμια

Η αλλαγή των απλών υαλοπινάκων με ενεργειακούς «τεσσάρων εποχών» (3ης γενιάς) εξασφαλίζει την εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα και το καλοκαίρι. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας που έχουμε έντονη ηλιοφάνεια, άρα αυξημένες ανάγκες ψύξης στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Ανάλογα με το είδος του υαλοπίνακα που θα χρησιμοποιηθεί και χωρίς η διαφορά του κόστους να είναι μεγάλη πετυχαίνουμε το χειμώνα εξοικονόμηση ενέργειας από 200% σε σχέση με τα απλά διπλά γυαλιά, και πάνω από 400% σε σχέση με τους μονούς υαλοπίνακες. 

Το καλοκαίρι ανάλογα με τον προσανατολισμό των παραθύρων μας η εξοικονόμηση ενέργειας ανέρχεται σε πάνω από 60%. 

Στην περίπτωση που έχουμε μεγάλα ανοίγματα ανατολικά και νοτιοανατολικά φροντίζουμε σίγουρα σε αυτά οι ενεργειακοί υαλοπίνακες να είναι και ηλιακού ελέγχου μπλοκάροντας πάνω από το 55% της θερμικής ενέργειας του ήλιου. Το χειμώνα που θέλουμε τη ζέστη από τον ήλιο να βοηθήσει στη θέρμανση του σπιτιού, με τους συγκεκριμένους υαλοπίνακες απλά παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο να γίνει αυτό. 

 Όσο μεγαλύτερα ανοίγματα έχουμε, τόσο περισσότερο φυσικό φως μπαίνει στο σπίτι, με όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό, π.χ. λιγότερη ανάγκη για τεχνητό φωτισμό και κυρίως ευεξία. 

Είναι οποιοσδήποτε διπλός υαλοπίνακας ενεργειακός;

Όχι. Στην πραγματικότητα η διαφορά ενεργειακής εξοικονόμησης ενός πραγματικά ενεργειακού και ενός κοινού διπλού υαλοπίνακα ξεπερνάει το 200%.

Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς, έχουν όριο ζωής;

 Στην πραγματικότητα δεν έχουν απολύτως κανένα όριο στην διάρκεια της ζωής τους ενώ δεν απαιτούν απολύτως καμία ειδική συντήρηση πέρα του τυπικού καθαρισμού όπως και όλοι οι απλοί υαλοπίνακες.

Υπάρχει μόνο ένας τύπος ενεργειακού υαλοπίνακα;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία η οποία δύναται να καλύψει οποιαδήποτε ιδιαίτερη απαίτηση σε ενεργειακές αναβαθμίσεις. 

Επιπλέον μπορείτε να καλύψετε και επιπλέον ανάγκες ή επιθυμίες σας (π.χ. ασφάλεια, ηχομείωση, αισθητική παρέμβαση, χρώμα- εκτυπώσεις, κ.ο.κ.)

Οι Υαλοπίνακες μπορούν να διατεθούν και να τοποθετηθούν από τον οποιοδήποτε;

Ένα προϊόν που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας ΔΕΝ μπορεί να διατεθεί και να τοποθετηθεί από τον οποιονδήποτε. 

Με βάσει τη Τεχνική Οδηγία Υαλοπινάκων Ασφαλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. Υαλοπινάκων Ασφαλείας),  παρ. 7.6 περί αναγκαίων προσόντων: 

«Κάθε πρόσωπο το οποίο ασκεί ή προτίθεται να ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα που αφορά την εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση υαλοπινάκων είναι απόλυτα απαραίτητο να διαθέτει τεχνική κατάρτιση και πιστοποίηση από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων.»

Οι Γιατί να απευθυνθεί κάποιος σε ένα πιστοποιημένο μέλος μας;

Κάθε χώρος είναι μοναδικός και απαιτεί την ιδιαίτερη αντιμετώπισή του. 

Η άρτια και σωστή ενημέρωση, η σωστή επιλογή και εφαρμογή για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα, από πλευράς των μελών μας, είναι προτεραιότητα.

Τα μέλη μας: 

    • διαθέτουν τεχνική κατάρτιση και πιστοποίηση «Τεχνίτη Υαλοπινάκων» με φορέα πιστοποίησης την TUV HELLAS (TUV NORD GROUP).
    • δηλώνουν συμμόρφωση στους κανόνες και τις Αρχές Ασφαλείας Υαλοπινάκων που υιοθετεί η Ομοσπονδία μας, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών και νόμων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
  • τηρούν τα πρωτόκολλα παράδοσης προϊόντων, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές οδηγίες.  (Παραστατικό με περιγραφές των προϊόντων, Δήλωση επίδοσης προϊόντων CE, Μόνιμη σήμανση CE, Πιστοποίηση καταρτισμένου Τεχνίτη, Δήλωση Συμμόρφωσης, Πιστοποιητικό ΠΟΕΒΥ)