+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΕΒΥ

 

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 έλαβε χώρα η 8η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, στο κτήριο του ΕΒΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας 7 στην Αθήνα.
Την Γενική Συνέλευση άνοιξε ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΒΥ κ. Μανώλης Σηφάκης, χαιρετίζοντας αρχικά τους προσκεκλημένους, καθώς επίσης τα Προεδρεία και τα μέλη των Συνδέσμων από όλη την Ελλάδα για την παρουσία τους.

Ο κ. Πατενιώτης Παντελής Γεν. Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΙΠ και εκπρόσωπος των φορέων παθητικών συστημάτων της αγοράς, έκανε την πρώτη εισήγηση αναφέροντας αρχικά τη σπουδαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, η οποία και αποδεικνύεται μέσα από επίσημες μελέτες, καθώς επίσης και τις επενδύσεις που αναμένονται για το σκοπό αυτό που ανέρχονται σε 600δις στην Ευρώπη και 30 δις στην Ελλάδα (σύνολο 90 δις εάν συνυπολογιστούν τα ιδιωτικά κεφάλαια και η εθνική συμμετοχή).

Ανέφερε επίσης, τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της Πανομοσπονδίας Παθητικών Συστημάτων & Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας για την απορρόφηση των προαναφερόμενων κονδυλίων, την πάταξη του παραεμπορίου, καθώς επίσης και τη συνεισφορά της για την εκπόνηση της μελέτης «Βέλτιστων από πλευράς κόστους απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και δομικών στοιχείων».
Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Λούσης, ενημερώνοντας για τις Ευρωπαϊκές Απαιτήσεις και τις Ελληνικές Υποχρεώσεις και πώς μπορούν να επιτευχθούν μέσω του υαλοπίνακα. Αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ΠΟΕΒΥ τις «Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων», που είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια της Ομοσπονδίας για την προστασία του κλάδου και του πολίτη.

Τόνισε τη μεγάλη ανάγκη καταγραφής ατυχημάτων και καταγγελιών κακοτεχνιών ή παρεκκλίσεων στις Αρχές Ασφαλείας στην Ομοσπονδία για αποφυγή ατυχημάτων.
Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΒΥ κ. Ανδρέας Μάχος, παρουσίασε τον ενεργειακό υαλοπίνακα, τους λόγους για τους οποίους θεωρείται το κορυφαίο δομικό υλικό και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει στο κτίριο.

Τέλος, αναφέρθηκε και ο ίδιος στις «Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων», και στο πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο ανάπτυξης του κλάδου.

Στη συνέχεια ο κ. Βαλαλής Πολύζος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου της Αθήνας, παρουσίασε το Ευρωπαϊκό έργο REQUEST 2 ACTION, που διαχειρίζεται το ΚΑΠΕ και συμμετέχει η ΠΟΕΒΥ. Το έργο αυτό αναφέρεται σε μια διαδικτυακή Πύλη πληροφοριών για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, ουσιαστικά δημιουργείται ένα “Κόμβος” επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην ενεργειακή ανακαίνιση των νοικοκυριών.

Η ΠΟΕΒΥ έχει ήδη εντάξει στη διαδικτυακή αυτή πύλη τα τεχνικά καταρτισμένα μέλη της.
Το λόγο πήρε η Αρχιτέκτων Μηχανικός κα Ηλιοπούλου Βιβή, μία εκ των εκπαιδευτών του κλάδου στα σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης, όπου και μίλησε για το έργο που έχει αναλάβει της δημιουργίας ενός βιβλίου για τον τεχνίτη του υαλοπίνακα.

Ύστερα άρχισαν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί των καλεσμένων, με πρώτη αυτή της Αντιπεριφειάρχη Υποδομών & Δικτύων κας Βασιλικής Λάσκαρη, όπου ανέφερε ότι η Περιφέρεια θέλει να στηρίξει το έργο της Ομοσπονδίας και έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση τους, όταν μπορέσουν και απορροφηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, συνεχάρη την ΠΟΕΒΥ για την πρωτοβουλία της να αντικαταστήσει δωρεάν τους υαλοπίνακες ενός κτιρίου της Περιφέρειας. Τέλος, τόνισε ότι η Περιφέρεια βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι θα είναι κοντά σε ανάλογες πρωτοβουλίες της ΠΟΕΒΥ.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Κουράσης όπου εστίασε αρχικά στα τέσσερα μεγάλα προβλήματα της χώρας: το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, το φορολογικό και την απασχόληση.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ και οι ασφαλισμένοι του, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα καταβολής των εισφορών τους. Τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει θέσει σαν προτεραιότητα την επαναφορά της μικρής επιχείρησης του αυταπασχολούμενου στο επίκεντρο, μέσω ενός αναπτυξιακού προτύπου με ισχυρό αντι-μονοπωλιακό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τέλος, ανέφερε ότι θα είναι δίπλα στις προσπάθειες και σε ότι χρειαστεί η ΠΟΕΒΥ.

Ο κ. Γιώργος Αγερίδης, Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ, μίλησε για την αγαστή συνεργασία μεταξύ του ΚΑΠΕ και της Ομοσπονδίας. Κατέθεσε τις προτάσεις του για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και τις απόψεις του σε θέματα πιστοποίησης τεχνιτών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ύστερα ο κ. Ευθυμιάδης Απόστολος, Ενεργειακός Σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ, προσέφερε τη στήριξη της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και τόνισε τη σημασία της ασφάλειας μέσω του υαλοπίνακα. Πρότεινε να δοθούν φορολογικά κίνητρα ή επιδοτήσεις, ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα, για να γίνουν αντικαταστάσεις υαλοπινάκων τουλάχιστον στα πιο ασθενή οικονομικά στρώματα.

Ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης, Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών και κλάδων και το πώς είναι συνοδοιπόροι για τη διάγνωση των αναγκών της αγοράς, την εκπαίδευση και την πιστοποίηση των κλάδων. Τέλος, ανέφερε για τη μηδενική ανοχή που πρέπει να υπάρχει στις ανομίες και ότι ο πελάτης πρέπει να χρησιμοποιεί τους πιστοποιημένους τεχνίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Παγκράτης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΒΥ, παρουσίασε στους παρευρισκομένους την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας με τις καινούριες κατηγορίες και καινοτόμες λειτουργίες της.

Τόνισε, ότι η καινούρια οπισθοσελίδα (χώρος μελών) θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν διαφημιστικός χώρος εταιριών του κλάδου και συναφών επαγγελμάτων.
Στη συνέχεια αφού αποδεσμεύτηκαν οι καλεσμένοι, παρουσιάστηκε από τον κ. Αντώνη Καρκαλή -Μεσίτη Ασφαλειών- η μεγάλη επιτυχία της ΠΟΕΒΥ, της δημιουργίας (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) ενός προγράμματος ομαδικής ασφάλισης των μελών και των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την κάλυψη τους από πιθανά ατυχήματα, και τα πλεονεκτήματα που θα είχαν τα μέλη από ένα τέτοιο πακέτο κάλυψης.

Ο κ. Κώστας Ιακωβίδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Συνεργάτης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συμμετείχε και υλοποίησε η ΠΟΕΒΥ μέσω του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και στις προτάσεις για τέτοιες δράσεις της Ομοσπονδίας πάνω στο ανθρώπινο δυναμικό, στην αγορά, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, θωρακίζοντας ευρωπαϊκά τον κλάδο.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΒΥ κ. Ανδρέας Μάχος, στο πιο σημαντικό κομμάτι της Γ.Σ. για την επόμενη μέρα του κλάδου, πρότεινε να γίνουν κάποιες δράσεις οποίες θα πάνε τον κλάδο πιο μπροστά.

Τέτοιες δράσεις είναι: η δημιουργία ημερίδων πανελλαδικά με καλεσμένους φορείς-αρχιτέκτονες-δήμους-κ.λ.π., η δημιουργία αυτοκόλλητου σήματος για αυτοκίνητα-μαγαζιά- κ.λπ. για αναγνώριση των τεχνικά καταρτισμένων μελών, η παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕΒΥ σε τοπικά μέσα (εφημερίδες κανάλια) για προώθηση του υαλοπίνακα και ενημέρωση του κοινού για τα πλεονεκτήματά του, η παρουσία της Ομοσπονδίας σε εκθέσεις δομικών υλικών πανελλαδικά καθώς επίσης στήσιμο διαφημιστικού περιπτέρου σε διάφορες περιοχές, η συνεισφορά όλου του κλάδου με κάποιο ποσό για να διαφημιστεί το γυαλί σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, η ανάληψη δράσεων για αντικατάσταση υαλοπινάκων και σε κτίρια εκτός Αττικής υπό μορφή χορηγίας.

Όλες οι παραπάνω δράσεις με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. θα προχωρήσουν προς υλοποίηση.
Στη συνέχεια ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με τα μέλη, όπου και κατεγράφησαν όλες οι προτάσεις τους, για υλοποίηση των περισσοτέρων, όπου μετά από αυτό και τις ευχαριστίες του Δ.Σ. προς όλους τους παρευρισκομένους έληξε η Γ.Σ.

Τέλος, η ΠΟΕΒΥ θα ήθελα να ευχαριστήσει τις εταιρίες (με τυχαία σειρά): ΜΕΤΑΞΑΣ, ΜΟΥΓΙΟΣ Ι.- ΜΑΓΚΛΗΣ Γ., ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ALFA GLASS, ARISTON GLASS, PRISMA, ΜΑΓΝΗΣΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ROMVOS GLASS & ΜΑΛΕΦΑΚΗΣ, για την ευγενική χορηγία του catering.