+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΒΥ ΜΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Την Δευτέρα 28 Απριλίου ο Πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων κ. Λούσης Χρήστος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών κ. Σηφάκης Μανώλης,  συναντήθηκαν με το Γεν. Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ιωάννη Τόλιο, τον Γεν. Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αποστόλη Αλεξόπουλο καθώς επίσης και με τους κυρίους Μουρτσιάδη Ανδρέα και Μητιακούδη Αναστάσιο από τη Γεν. Γραμματεία Βιομηχανίας.

 

    Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.Β.Υ. ενημέρωσαν για την προσφορά του υαλοπίνακα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ασφάλεια του πολίτη, καθώς επίσης τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει στον τουρισμό και στη μείωση των φόρων ρύπων.

    Στη συνέχεια παρέθεσαν τα προβλήματα του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και ζήτησαν να δημιουργηθεί ένα καινούριο αντίστοιχο πρόγραμμα αποκλειστικά για τον υαλοπίνακα.

    Στο τρίτο μέρος της συζήτησης παραδόθηκαν οι «Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων» όπου και ζητήθηκε η πλήρης αποδοχή τους από τα αρμόδια Υπουργεία.
    Επίσης, συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα του παραεμπορίου που αντιμετωπίζει ο κλάδος κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τρόποι αντιμετώπισής του. 

    Από την πλευρά των Γεν. Γραμματέων εκφράστηκε η πρόθεση για συνεργασία καθώς επίσης ζητήθηκε από την ΠΟΕΒΥ η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, έτσι ώστε να επεξεργασθούν από τους αρμόδιους.

    Σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’Οίκον», ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι το πρόγραμμα θα επανενεργοποιηθεί και ότι βρίσκονται σε αναζήτηση των λόγων αποτυχίας του προηγούμενου προγράμματος για να αποφευχθούν στο μέλλον. 

    Τέλος, εκφράστηκε η επιθυμία μιας εκ νέου συνάντησης για τη συνέχιση της έως τώρα συνεργασίας.