+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

Διεξαγωγή Ημερίδας για τις Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές του Υαλοπίνακα στη Θεσσαλονίκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των μηχανικών και των μελών της ανά την Ελλάδα συνδιοργάνωσε με το Σύνδεσμο Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων & Καθρεπτών Νομού Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας  υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ ΤΚΜ), την Ημερίδα με τίτλο «Υαλοπίνακες: Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της έγκαιρης αναθεώρησης του ΚΕΝΑΚ για να μπορέσουν να απορροφηθούν τα κονδύλια της Ε.Ε. στον τομέα της κτιριακής αναβάθμισης. Ανέφερε επίσης την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των μηχανικών πάνω στον υαλοπίνακα, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας, για την αποφυγή των ατυχημάτων.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του υαλοπίνακα ως το κορυφαίο δομικό υλικό, το οποίο διαθέτει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το γυαλί πέρα από ένα πλήρως οικολογικό υλικό, εξοικονομεί πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών άνεσης και φυσικά ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων που δημιούργησε η ΠΟΕΒΥ, λόγω κενού νόμου, βασισμένες στον Ευρωκώδικα της 01/07/2013. Οι Αρχές Ασφαλείας είναι ένα «εγχειρίδιο» που έχει σαν στόχο την επιλογή του κατάλληλου υαλοπίνακα ανά εφαρμογή, για την αποφυγή ατυχημάτων (https://www.poevy.gr/wp-content/uploads/2022/02/arxes-asfaleias.pdf).

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κυρία Παρασκευή Ηλιοπούλου –  Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και οι κύριοι: Χρήστος Λούσης – Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Β.Υ., Γιώργος Ηλιάδης – Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Ανδρέας Μάχος – Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Β.Υ., Μανώλης Σηφάκης – Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Β.Υ και Πολύζος Βαλαλής – Μέλος Π.Ο.Ε.Β.Υ. Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ήταν:

 • Ευρωπαϊκές Απαιτήσεις & Ελληνικές Υποχρεώσεις
 • Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων
 • Πεδία Εφαρμογής – Κατηγορίες Υαλοπινάκων Ασφαλείας – Πρότυπα
 • Δομική Πυροπροστασία
 •  Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Υαλοπινάκων για την Ασφάλεια & την Άνεση
 • Κατασκευαστικές Προτάσεις – Νέα Υλικά & Επεξεργασίες
 • Υαλοπίνακες Ειδικών Εφαρμογών
 •  Σύγχρονες Τεχνολογίες Υαλοπινάκων για Διαχείριση Ενέργειας & Ηχομείωση στο κέλυφος του κτιρίου
 • Βασικές Αρχές – Έννοιες – Συντελεστές
 • Επιλογή Υαλοπινάκων με βάση τη θέση και τη χρήση του κτιρίου
 • Τεχνικές προτάσεις ηχοπροσταστίας στο σύγχρονο κτίριο

Το πλήρες κείμενο των παρουσιάσεων θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ-ΤΚΜ.