+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

Διεξαγωγή Ημερίδας για τις Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές του Υαλοπίνακα στα Χανιά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των μηχανικών και των μελών της ανά την Ελλάδα οργάνωσε υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Κρήτης (ΤΔΚ),  την Ημερίδα με τίτλο «Υαλοπίνακες: Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές ».Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης κος Σπυρίδων Σοφιανός, ο  οποίος ευχαρίστησε την Π.Ο.Ε.Β.Υ για την πρωτοβουλία να ενημερώνει τους Μηχανικούς ανά την Ελλάδα για την χρήση των υαλοπινάκων.

Επίσης την ημερίδα χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Χανίων, κος Γεώργιος Αρχοντάκης, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.Β.Υ για την διοργάνωση της ημερίδας, η οποία έχει σαν αντικείμενο ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον υλικό, το γυαλί, όπου παρόλο που το χρησιμοποιούν όλοι οι μηχανικοί έχουν άγνοια για πολλές από τις ιδιότητες του. Τέλος  τόνισε ότι το γυαλί είναι ένα εξαιρετικό υλικό, το οποίο έχει τεράστιες εφαρμογές, φοβερές μηχανικές και ενεργειακές ιδιότητες, για τις οποίες οι μηχανικοί πρέπει να γνωρίζουν ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν με σωστό τρόπο.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του υαλοπίνακα ως το κορυφαίο δομικό υλικό, το οποίο διαθέτει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το γυαλί πέρα από ένα πλήρως οικολογικό υλικό, εξοικονομεί πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών άνεσης και φυσικά ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων που δημιούργησε η ΠΟΕΒΥ, λόγω κενού νόμου, βασισμένες στον Ευρωκώδικα της 01/07/2013. Οι Αρχές Ασφαλείας είναι ένα «εγχειρίδιο» που έχει σαν στόχο την επιλογή του κατάλληλου υαλοπίνακα ανά εφαρμογή, για την αποφυγή ατυχημάτων (https://poevy.gr/assets/contents/files/arxes-asfaleias.pdf ).

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κυρία Παρασκευή Ηλιοπούλου –  Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και οι κύριοι: Χρήστος Λούσης – Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Β.Υ., Γιώργος Ηλιάδης – Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Ανδρέας Μάχος – Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Β.Υ., Μανώλης Σηφάκης – Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Β.Υ και Πολύζος Βαλαλής – Μέλος Π.Ο.Ε.Β.Υ. Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ήταν:

    Ευρωπαϊκές Απαιτήσεις & Ελληνικές Υποχρεώσεις

    Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων

         Πεδία Εφαρμογής – Κατηγορίες Υαλοπινάκων Ασφαλείας – Πρότυπα

         Δομική Πυροπροστασία

    Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Υαλοπινάκων για την Ασφάλεια & την Άνεση

         Κατασκευαστικές Προτάσεις – Νέα Υλικά & Επεξεργασίες

        Υαλοπίνακες Ειδικών Εφαρμογών

   Σύγχρονες Τεχνολογίες Υαλοπινάκων για Διαχείριση Ενέργειας &

     Ηχομείωση στο κέλυφος του κτιρίου

        Βασικές Αρχές – Έννοιες – Συντελεστές

       Επιλογή Υαλοπινάκων με βάση τη θέση και τη χρήση του κτιρίου

       Τεχνικές προτάσεις ηχοπροσταστίας στο σύγχρονο κτίριο

Το πλήρες κείμενο των παρουσιάσεων θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΒΥ (www.tzami.gr) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ- Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων θα ήθελε να ευχαριστήσει το ΤΕΕ –Τμήμα Δυτικής Κρήτης  για την πολύτιμη βοήθειά του και συνεργασία.