+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 11:00 έλαβε χώρα η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών-Πειραιώς-Περιχώρων (Σ.Ε.Υ.Α.Π.Π.), στο κτήριο του ΕΒΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας 7 στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΥΑΠΠ κ. Λούσης Χρήστος, παρουσίασε τις δράσεις του Συνδέσμου Αθηνών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, οι οποίες επιγραμματικά είναι: 1)Απόκτηση κρατικού πτυχίου μέσω σεμιναρίων σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, 2) Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BUILD-UPSKILLS και στους 2 πυλώνες του, 3) Δημιουργία Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Παθητικών Συστημάτων & Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτιρίων, 4) Επιδοτούμενα προγράμματα «Εξοικονόμηση Κατ’οίκον» & «Χτίζοντας το Μέλλον», 5) Υλοποίηση προγράμματος «Πράσινη Γειτονιά», 6) Συναντήσεις με Υπουργούς & εκπροσώπους Υπουργείων, Φορείς και κόμματα, 7)Δημιουργία Κανόνων ασφαλείας, 8) Συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια, 9)Προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημιουργία τηλεοπτικών σποτ, 10) Εκπαίδευση και ενημέρωση μελών και διαφόρων φορέων μέσω σεμιναρίων και ομιλιών, 11) Συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. για την εκπαίδευσητων μηχανικών του.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έναρξη της τεχνικής κατάρτισης στους υφιστάμενου ςμεταποιητές εμπόρους υαλοθέτες σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, πιστοποιώντας την τεχνική κατάρτιση των μελών που απαρτίζουν τους Συνδέσμους ανά την Ελλάδα που ανήκουν στην Ομοσπονδία. Η κατάρτιση θα χωριστεί σε 2 γκρουπ, με το πρώτο να αποτελείται από300 άτομα.

Στη συνέχεια, ο κ. Αγγελάκης Αντώνης, Στέλεχος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, έκανε εκτενή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BUILD-UPSKILLS Πυλώνας Ι, το οποίο διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.).Περιληπτικά, αναφέρουμε ότι με εντολή της Ε.Ε. πρέπει να αποκτήσουν τεχνική κατάρτιση 6.500 τεχνίτες στην Ελλάδα, οι οποίοι στη συνέχεια θα είναι οι μόνοι αποδεκτοί τεχνίτες για να προσφέρουν υπηρεσίες στην αναδόμηση του ενεργοβόρου κτιριακού τομέα. Η αναδόμηση αυτή θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Το προαναφερόμενο πρόγραμμα BUILDUPSKILLS χωρίζεται σε 2 πυλώνες. Τον πυλώνα Ι που προαναφέραμε και τον ΙΙ. Ο Πυλώνας ΙΙ διεκδικήθηκε από την Ομοσπονδία και μετά την ανάθεση του έργου, θα καταρτιστούν τα μέλη των Συνδέσμων που ανήκουν στην Ομοσπονδία και μόνο.

Το έργο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Παθητικών Συστημάτων & Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτιρίων τονίστηκε ιδιαιτέρως, για τη δημιουργία της οποίας ήταν πρωτεργάτης η ΠΟΕΒΥ. Ενδεικτικό έργο της Συνομοσπονδίας είναι η μελέτη αναθεώρησης του ΚΕΝΑΚ καθώς επίσης και οι προτάσεις για τη βελτίωση του καινούριου «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Ένα μεγάλο έργο που επισημάνθηκε, ήταν η δημιουργία των κανόνων ασφαλείας με σκοπό την κάλυψη του κενού νόμου που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με τους υαλοπίνακες. Με την ολοκλήρωση και τη θεσμοθέτηση των κανόνων θα προστατευτούν οι πολίτες από θανατηφόρα ατυχήματα και οι επαγγελματίες (ως γνωστόν σε περίπτωση ατυχήματος η αστική ευθύνη βαραίνει 100% τον επαγγελματία ως προς τον ιδιώτη) και αυτομάτως τα μέλη της ΠΟΕΒΥ θα καθίστανται ως οι καθόλα αρμόδιοι και μοναδικοί διαχειριστές του υαλοπίνακα.

Μετά τη θεσμοθέτηση των κανόνων ασφαλείας, ο επόμενος μεγάλος στόχος που παρουσιάστηκε είναι η προβολή του ενεργειακού υαλοπίνακα και των μελών της Ομοσπονδίας σε όλη την Ελλάδα. Η προβολή αυτή θα γίνει μέσω τηλεοπτικής διαφήμισης σε κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας. Επίσης, θα συνεχίσει η προώθηση του ενεργειακού υαλοπίνακα ως μέσω εξοικονόμησης ενέργειας και των πιστοποιημένων μελών της ΠΟΕΒΥ– που έχουν δεχθεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές της Ομοσπονδίας – μέσω εκθέσεων δομικών υλικών και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο υπάρχει. Τα πιστοποιημένα μέλη της ΠΟΕΒΥ θα εμφανίζονται και στην καινούρια ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Πριν ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες ο κ. Λούσης επεσήμανε για πολλοστή φορά την ανάγκη πανελλαδικής καταγραφής των ατυχημάτων, με πλήρη στοιχεία τα οποία θα αποστέλλονται στους αντίστοιχους Συνδέσμων-μέλη της Ομοσπονδίας ανά την Ελλάδα.

Τέλος, τονίστηκε ότι για να μπορέσει ο κάθε επαγγελματίας του κλάδου να συμμετέχει στα προαναφερόμενα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών Πειραιώς Περιχώρων, κατ’ επέκταση της ΠΟΕΒΥ.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου για την εκλογή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Εξελεγκτική Επιτροπή και στη ΓΣΕΒΕΕ.