+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

Διεξαγωγή Ημερίδας για τις Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές του Υαλοπίνακα στην Καβάλα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των μηχανικών και των μελών της ανά την Ελλάδα οργάνωσε υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας (ΑΜ),  την Ημερίδα με τίτλο «Υαλοπίνακες: Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές ». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας  κος Δημήτριος Κυριαζίδης, ο  οποίος ευχαρίστησε την Π.Ο.Ε.Β.Υ  για την πρωτοβουλία των ανά την Ελλάδα εκδηλώσεων προς ενημέρωση των Μηχανικών και του τεχνικού κόσμου γενικότερα για ειδικά θέματα χρήσης  των υαλοπινάκων. 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του υαλοπίνακα ως  κορυφαίο δομικό υλικό, το οποίο διαθέτει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το γυαλί πέρα από ένα πλήρως οικολογικό υλικό, με την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών μπορεί να εξοικονομεί πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας και να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών άνεσης και φυσικά ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων που δημιούργησε η ΠΟΕΒΥ, λόγω κενού νόμου, βασισμένες στον Ευρωκώδικα της 01/07/2013. Οι Αρχές Ασφαλείας είναι ένα «εγχειρίδιο» που έχει σαν στόχο την επιλογή του κατάλληλου υαλοπίνακα ανά εφαρμογή, για την αποφυγή ατυχημάτων (https://www.poevy.gr/wp-content/uploads/2022/02/arxes-asfaleias.pdf).

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι κύριοι: Χρήστος Λούσης – Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Β.Υ., Γιώργος Ηλιάδης – Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Ανδρέας Μάχος – Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Β.Υ., Μανώλης Σηφάκης – Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Β.Υ και Πολύζος Βαλαλής – Μέλος Π.Ο.Ε.Β.Υ. Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ήταν:

   Ευρωπαϊκές Απαιτήσεις & Ελληνικές Υποχρεώσεις

   Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων

       Πεδία Εφαρμογής – Κατηγορίες Υαλοπινάκων Ασφαλείας – Πρότυπα

        Δομική Πυροπροστασία

   Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Υαλοπινάκων για την Ασφάλεια & την Άνεση

       Κατασκευαστικές Προτάσεις – Νέα Υλικά & Επεξεργασίες

        Υαλοπίνακες Ειδικών Εφαρμογών

   Σύγχρονες Τεχνολογίες Υαλοπινάκων για Διαχείριση Ενέργειας & Ηχομείωση στο κέλυφος του κτιρίου

     Βασικές Αρχές – Έννοιες – Συντελεστές

     Επιλογή Υαλοπινάκων με βάση τη θέση και τη χρήση του κτιρίου

     Τεχνικές προτάσεις ηχοπροσταστίας στο σύγχρονο κτίριο

Το πλήρες κείμενο των παρουσιάσεων θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΒΥ (www.tzami.gr) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ- Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων θα ήθελε να ευχαριστήσει το ΤΕΕ –Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας για την πολύτιμη βοήθειά του και συνεργασία.