+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι ο Υαλοπίνακας

Ο Υαλοπίνακας, το μοναδικό διάφανο δομικό υλικό, είναι ένα προϊόν στην κορυφή της τεχνολογίας, το οποίο καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια στο κτίριο και παίζει το βασικότερο ρόλο στην τελική ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων (νέων ή υφιστάμενων) συμβάλλοντας στη εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και πολλά άλλα. 

Έχει απεριόριστες εφαρμογές και με ειδικές επεξεργασίες, μπορεί να προσφέρει, εκτός από ενεργειακή εξοικονόμηση, επιπλέον ασφάλεια (προστατεύοντας από ατυχήματα σε τυχόν θραύση, θωρακίζοντας κτίρια από κακόβουλες ενέργειες),  ηχομείωση (εμποδίζοντας τους ενοχλητικούς ήχους και ενισχύοντας τους επιθυμητούς), πυραντίσταση (ακεραιότητα και πλήρη μόνωση έναντι της φωτιάς) και φυσικά απεριόριστες αισθητικές εφαρμογές καλύπτοντας και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. 

Μερικές σύγχρονες εφαρμογές των Υαλοπινάκων: Φωτιστικά, Θερμαντικά πάνελ, Θερμαινόμενοι, Φωτοβολταικοί, Θερμοχρωμικοί, Ηλεκτροχρωμικοί Υαλοπίνακες, Υαλοπίνακες Επιλεκτικής Ορατότητας, Διαδραστικοί κλπ.)

Την ίδια στιγμή η τεχνολογική εξέλιξη απαιτεί ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση της επιλογής και της εφαρμογής, όπου απαιτείται επίπεδος υαλοπίνακας. Επιβάλλονται κανόνες και προδιαγραφές, με σκοπό την προστασία του τελικού αποδέκτη αλλά και των ίδιων των διαχειριστών του γυαλιού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων αντιλαμβανόμενη τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και θέλοντας να διασφαλίσει, την προστασία των καταναλωτών, όσο και τους παράγοντες που καθορίζουν μία ασφαλή και ποιοτική διαβίωση σε ένα κτίριο, αναλαμβάνει συνεχείς πρωτοβουλίες βάσει του  θεσμικού και κοινωνικού της ρόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Υαλοπίνακες μπορούν να διατεθούν και να τοποθετηθούν από τον οποιοδήποτε;

Ένα προϊόν που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας ΔΕΝ μπορεί να διατεθεί και να τοποθετηθεί από τον οποιονδήποτε. 

Με βάσει τη Τεχνική Οδηγία Υαλοπινάκων Ασφαλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. Υαλοπινάκων Ασφαλείας),  παρ. 7.6 περί αναγκαίων προσόντων: 

«Κάθε πρόσωπο το οποίο ασκεί ή προτίθεται να ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα που αφορά την εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση υαλοπινάκων είναι απόλυτα απαραίτητο να διαθέτει τεχνική κατάρτιση και πιστοποίηση από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων.»

Είμαι επαγγελματίας και επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά email του κλάδου. Τι να κάνω;

Επίσης μπορείτε να δηλώσετε το αίτημά σας και τα στοιχεία της επιχείρησής σας, στο poevy@poevy.gr. Μην ξεχάσετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας!

Είμαι επαγγελματίας και θέλω να ενημερωθώ για τις Τεχνικές οδηγίες/Προδιαγραφές που αφορούν το επάγγελμά μας ή έχω κάποια συγκεκριμένη ερώτηση να κάνω πάνω σε αυτές, τι να κάνω;

Μπείτε στην σελίδα μας: https://poevy.gr/ΚΑΝΟΝΕΣ-ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ενημερωθείτε για την ΤΟΤΕΕ «Τεχνική Οδηγία Υαλοπινάκων Ασφαλείας» και τις σχετικές Αρχές.

Για εξειδικευμένες ερωτήσεις, καλέστε στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Είμαι επαγγελματίας του κλάδου και θέλω να γίνω μέλος σας. Τι να κάνω;

Επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του τοπικού Συνδέσμου που βρίσκεστε πιο κοντά σας για να μάθετε τις προϋποθέσεις. Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην κατηγορία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ».

Επίσης μπορείτε να δηλώσετε το αίτημά σας και τα στοιχεία της επιχείρησής σας, στο poevy@poevy.gr.

Για οποιαδήποτε απορία καλέστε μας 9:00-17:00 στο 210 8315418.

Θέλω να λάβω μέρος σε Τεχνική Κατάρτιση και Πιστοποίηση Προσόντων ως επαγγελματίας. Τι να κάνω;

Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί ένα πιστοποιημένο επάγγελμα με τίτλο «Τεχνίτης Μεταποίησης, Εμπορίας, Επεξεργασίας και τοποθέτησης Υαλοπινάκων» βάσει Επαγγελματικού Περιγράμματος, διαθέτει Τεχνικά Καταρτισμένα Μέλη, τα οποία εκτός του άλλων τηρούν την «ΤΟΤΕΕ Υαλοπινάκων Ασφαλείας» και δημιουργεί ήδη τις προϋποθέσεις για Τεχνική Κατάρτιση και του εργατικού δυναμικού του κλάδου, σεβόμενη το ρόλο της και την ευθύνη που προκύπτει από τη γνώση και την εμπειρία γι’ αυτό το τόσο ιδιαίτερο προϊόν, το Γυαλί!

Tα προγράμματα Τεχνικής Κατάρτισης για επαγγελματίες γίνονται μέσω πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας, χωρίς να αποκλείεται η εκπαίδευση με φυσική παρουσία αναλόγως συνθηκών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των επαγγελματιών περιλαμβάνει 60 ώρες σεμιναρίου με το κύρος του KEK-ΓΣΕΒΕΕ. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του 60ωρου, ο συμμετέχων δίνει τελική εξέταση Πιστοποίησης Προσόντων, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του φορέα πιστοποίησης TUV HELLAS (ΤUV NORD Group).

Επικοινωνήστε με την Ομοσπονδία τηλεφωνικά ή στείλτε το αίτημά σας με email για να μάθετε τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Είμαι μέλος σας και θέλω το προσωπικό μου να λάβει μέρος σε προγράμματα τεχνικής κατάρτισης. Τι να κάνω;

Η Ομοσπονδία μας, όπως προαναφέραμε, δημιουργεί ήδη τις προϋποθέσεις για Τεχνική Κατάρτιση και του εργατικού δυναμικού του κλάδου, σεβόμενη το ρόλο της και την ευθύνη που προκύπτει από τη γνώση και την εμπειρία γι’ αυτό το τόσο ιδιαίτερο προϊόν, το Γυαλί.

Η καθολική εκπαίδευση, η επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων, η συνέπεια στους κανόνες και τις προδιαγραφές, θωρακίζει τον κλάδο και τον προστατεύει από επαγγελματίες μη άρτια ή καθόλου εκπαιδευμένους/πιστοποιημένους, σε αρκετές περιπτώσεις και με διαφορετική ειδικότητα.

Επίσης, το μεγάλο πρόβλημα του μαρασμού των τεχνικών επαγγελμάτων της χώρας μας, η απομάκρυνση των νέων και το συνεχές κλείσιμο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ή ακόμη η εισροή ανειδίκευτου ανθρώπινου δυναμικού χωρίς τεχνική κατάρτιση, προϋποθέσεις και όρους, με κριτήριο μόνο το χαμηλό «κόστος», εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων αλλά και των πολιτών με πολύπλευρες προεκτάσεις.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει την καθολική εκπαίδευση θεωρώντας το εργατικό δυναμικό το πιο σημαντικό παράγοντα για την προστασία, ανέλιξη και εξέλιξη του κλάδου στο μέλλον.

Σχετικά με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης – πιστοποίησης εργαζομένων, θα σταλεί email σε όλο τον κλάδο. Μέχρι τότε, για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 8315418.

Γιατί να αλλάξω τους υαλοπίνακες μου με ενεργειακούς;

 

Η επιφάνεια του υαλοπίνακα αποτελεί το 80% περίπου ενός ανοίγματος και γι αυτό παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων μειώνει θεαματικά τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης (και στην περίπτωση επιλεκτικών ενεργειακών υαλοπινάκων – όπως αποκαλούνται 4ων εποχών). 

Η ευκολία αντικατάστασης των υαλοπινάκων, το μικρό κόστος αναλογικά με την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται, εύκολα οδηγεί κάποιον στο συμπέρασμα ότι η αμεσότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει σ’ ένα υφιστάμενο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά, είναι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων με σύγχρονους ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενιάς.

Είμαι ιδιώτης και θέλω να ενημερωθώ για τους ενεργειακούς Υαλοπίνακες 3ης γενιάς και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τι να κάνω;

Μπείτε στην σελίδα μας: http://energeiakoi-yalopinakes-asfaleias.poevy.gr/ και μάθετε περισσότερα με παραδείγματα.

Επειδή η κάθε ανάγκη είναι διαφορετική και ιδιαίτερη, και ο Υαλοπίνακας έχει απεριόριστες δυνατότητες και εφαρμογές, απευθυνθείτε στα πιστοποιημένα μέλη μας: http:// poevy.gr/ΜΕΛΗ

Γιατί οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

 

 

Για την παραγωγή 1m2 ενεργειακού υαλοπίνακα εκπέμπονται 25 kg ενώ από τη χρήση του εξοικονομούνται 91kg ετησίως εφόρου ζωής!

Τι επιτυγχάνεται με την αλλαγή των απλών υαλοπινάκων σε ενεργειακούς 3ης γενιάς;

ενεργειακοί υαλοπίνακες ασφαλείας ΠΟΕΒΥ εξοικονομώ κατοίκον 2022 αλλαγή τζάμια ενεργειακοί υαλοπίνακες ασφαλείας ΠΟΕΒΥ εξοικονομώ κατοίκον 2022 αλλαγή τζάμια

Η αλλαγή των απλών υαλοπινάκων με ενεργειακούς «τεσσάρων εποχών» (3ης γενιάς) εξασφαλίζει την εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα και το καλοκαίρι. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας που έχουμε έντονη ηλιοφάνεια, άρα αυξημένες ανάγκες ψύξης στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Ανάλογα με το είδος του υαλοπίνακα που θα χρησιμοποιηθεί και χωρίς η διαφορά του κόστους να είναι μεγάλη πετυχαίνουμε το χειμώνα εξοικονόμηση ενέργειας από 200% σε σχέση με τα απλά διπλά γυαλιά, και πάνω από 400% σε σχέση με τους μονούς υαλοπίνακες. 

Το καλοκαίρι ανάλογα με τον προσανατολισμό των παραθύρων μας η εξοικονόμηση ενέργειας ανέρχεται σε πάνω από 60%. 

Στην περίπτωση που έχουμε μεγάλα ανοίγματα ανατολικά και νοτιοανατολικά φροντίζουμε σίγουρα σε αυτά οι ενεργειακοί υαλοπίνακες να είναι και ηλιακού ελέγχου μπλοκάροντας πάνω από το 55% της θερμικής ενέργειας του ήλιου. Το χειμώνα που θέλουμε τη ζέστη από τον ήλιο να βοηθήσει στη θέρμανση του σπιτιού, με τους συγκεκριμένους υαλοπίνακες απλά παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο να γίνει αυτό. 

 Όσο μεγαλύτερα ανοίγματα έχουμε, τόσο περισσότερο φυσικό φως μπαίνει στο σπίτι, με όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό, π.χ. λιγότερη ανάγκη για τεχνητό φωτισμό και κυρίως ευεξία. 

Είναι οποιοσδήποτε διπλός υαλοπίνακας ενεργειακός;

Όχι. Στην πραγματικότητα η διαφορά ενεργειακής εξοικονόμησης ενός πραγματικά ενεργειακού και ενός κοινού διπλού υαλοπίνακα ξεπερνάει το 200%.

Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς, έχουν όριο ζωής;

 Στην πραγματικότητα δεν έχουν απολύτως κανένα όριο στην διάρκεια της ζωής τους ενώ δεν απαιτούν απολύτως καμία ειδική συντήρηση πέρα του τυπικού καθαρισμού όπως και όλοι οι απλοί υαλοπίνακες.

Υπάρχει μόνο ένας τύπος ενεργειακού υαλοπίνακα;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία η οποία δύναται να καλύψει οποιαδήποτε ιδιαίτερη απαίτηση σε ενεργειακές αναβαθμίσεις. 

Επιπλέον μπορείτε να καλύψετε και επιπλέον ανάγκες ή επιθυμίες σας (π.χ. ασφάλεια, ηχομείωση, αισθητική παρέμβαση, χρώμα- εκτυπώσεις, κ.ο.κ.)

Γιατί να απευθυνθεί κάποιος σε ένα πιστοποιημένο μέλος μας;

Κάθε χώρος είναι μοναδικός και απαιτεί την ιδιαίτερη αντιμετώπισή του. 

Η άρτια και σωστή ενημέρωση, η σωστή επιλογή και εφαρμογή για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα, από πλευράς των μελών μας, είναι προτεραιότητα.

Τα μέλη μας: 

    • διαθέτουν τεχνική κατάρτιση και πιστοποίηση «Τεχνίτη Υαλοπινάκων» με φορέα πιστοποίησης την TUV HELLAS (TUV NORD GROUP).
    • δηλώνουν συμμόρφωση στους κανόνες και τις Αρχές Ασφαλείας Υαλοπινάκων που υιοθετεί η Ομοσπονδία μας, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών και νόμων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
  • τηρούν τα πρωτόκολλα παράδοσης προϊόντων, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές οδηγίες.  (Παραστατικό με περιγραφές των προϊόντων, Δήλωση επίδοσης προϊόντων CE, Μόνιμη σήμανση CE, Πιστοποίηση καταρτισμένου Τεχνίτη, Δήλωση Συμμόρφωσης, Πιστοποιητικό ΠΟΕΒΥ)

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus voluptatem.

Δ. Κυριάκου 17, 10445 ΑΘήνα

poevy@poevy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ