+30 2108315418

Επικοινωνήστε μαζί μας

Π.Ο.Ε.Β.Υ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στην περιοχή σας εδώ.

Members Login 

Εκδήλωση συναδέλφων στα Ιωάννινα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ενημερωτική εκδήλωση για τους συναδέλφους της ευρύτερης περιοχής διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Ηπείρου Λευκάδος στο Grand Hotel Palladion στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 11πμ, όπου παραβρέθηκε ομάδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων αποτελούμενη από τους: Χρήστο Λούση – Πρόεδρο ΔΣ ΠΟΕΒΥ, Ιωάννη Παγκράτη – Πρόεδρο ΣΕΥΑΠΠ – Αντιπρόεδρο Α’ ΠΟΕΒΥ, Άκη Βαλαλή – επιστημονικό στέλεχος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ηπείρου Λευκάδος, κ. Ιορδάνη Λαζάρου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους μέλη και καλεσμένους, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Συνδέσμου, το χαρακτήρα και τους στόχους των συναδέλφων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΒΥ, κ. Χρήστος Λούσης ιδιαίτερα συγκινημένος, λόγω της παρουσίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, έδωσε εικόνα της πορείας και των δράσεων του κλάδου, σε μία εποχή όπου ο Υαλοπίνακας αποτελεί κορυφαία επιλογή στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και σε ένα κόσμο που μας περιβάλλει το γυαλί με απεριόριστους τρόπους και εφαρμογές.  Με επίκαιρο ζήτημα την εξοικονόμηση, την ασφάλεια, αλλά και το design…. ο επίπεδος υαλοπίνακας αποτελεί το Νο 1 δομικό υλικό και εμείς, οι μόνοι που γνωρίζουμε πώς να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα, σεβασμό και κοινωνική συνείδηση. Τόνισε την ανάγκη για την προστασία και ανάδειξη των επαγγελματιών και του προϊόντος μας καθώς και το ρόλο που έπαιξε η διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση για την αναγνωρισιμότητα του κλάδου και των μελών της, ένα ιστορικό γεγονός στην πορεία της Ομοσπονδίας. Έθεσε τα νέα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν ως επαγγελματίες το επόμενο χρονικό διάστημα, τις μάχες που πρέπει να δοθούν και που απαιτούν τη συσπείρωση όλων μας.

Το επιστημονικό στέλεχος κ. Άκης Βαλαλής, αναφέρθηκε στο έργο της ΤΟΤΕΕ «Τεχνική Οδηγία Υαλοπινάκων Ασφαλείας», της οποίας την επίσημη έκδοση αναμένουμε εντός ημερών, και τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και πιστοποίησης των ανθρώπων του κλάδου. Ως μόνιμο μέλος των επιτροπών του ΕΛΟΤ/ΤΕ33 «δομικά υλικά και στοιχεία» και ΕΛΟΤ/ΤΕ43 «πόρτες και παράθυρα», επιτροπών που αποτελούν την ελληνική φωνή των Ευρωπαϊκών, τόνισε τη σημασία της τεχνογνωσίας των ανθρώπων μας με επίσημη κατοχύρωση, σε συνάρτηση με τις νέες Ευρωπαϊκές απαιτήσεις και προδιαγραφές που αλλάζουν συνεχώς και το νέο ρόλο που κατέχει ο υαλοπίνακας στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παγκράτης, με τη σειρά του, τόνισε καταρχήν τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας, των κοινών στόχων που πρέπει να μας ενώνουν. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί για την προβολή του κλάδου και των ανθρώπων του (site, ειδικό site για την εξοικονόμηση, web app για την εύρεση των μελών μας, αυτοκόλλητο ενεργού μέλους κ.ο.κ.), καθώς και το κοινωνικό έργο της Ομοσπονδίας με τις χορηγίες στο σχολείο του Αιγάλεω και στο Χαμόγελο του Παιδιού στη Μυτιλήνη, αυτό το καλοκαίρι. Τέλος, ενημέρωσε για τη συμμετοχή της ομοσπονδίας στις επικείμενες εκθέσεις και διοργανώσεις και τη σημασία της ενισχυμένης παρουσίας μας, καλώντας μαζικά τον κόσμο να λάβει μέρος.

Ακολούθησε αναλυτικότερη παρουσίαση από τον Πρόεδρο κ. Λούση γύρω από τις δυνατότητες εφαρμογών του υαλοπίνακα, και έπειτα το λόγο πήραν συνάδελφοι που τίμησαν τη διοργάνωση δίνοντας εικόνα από το έργο των επιχειρήσεων στη περιοχή, το κλίμα των επί σειρά ετών συνεργασίας μεταξύ τους, τις ανάγκες που υπάρχουν στο άμεσο μέλλον, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που μας δίνονται αυτή τη χρονική περίοδο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ανάμεσα τους ο κ. Νίκος Τσάνος, εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΒΥ,  τόνισε τις δυσκολίες που προκύπτουν για τους επαγγελματίες από τους υπευθύνους των έργων και τις μελέτες, που δεν λαμβάνουν υπόψη τις προδιαγραφές σε ότι αφορά το γυαλί. Οι παρευρισκόμενοι μέσα από τη συζήτηση τόνισαν την ανάγκη για νέα εργαλεία και υλικό το οποίο θα λειτουργήσει βοηθητικά και υποστηρικτικά στα νέα ζητούμενα, ειδικότερα για την εξοικονόμηση και τον ενεργειακό υαλοπίνακα, με την υπογραφή της Ομοσπονδίας.

Μετά την ανοιχτή συζήτηση, το λόγο πήρε ξανά ο πρόεδρος κ. Λαζάρου όπου έθεσε προτάσεις δράσεων και πρωτοβουλιών για το επόμενο χρονικό διάστημα, με άμεσο στόχο τη διοργάνωση μίας μεγάλης τεχνικής ημερίδας για τον Υαλοπίνακα, σε συνεργασία με το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο, και παρουσία συνεργατών, μηχανικών, τοπικών φορέων και υπηρεσιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα πραγματικά ζεστό και φιλόξενο κλίμα, δίνοντας στην ευκαιρία σε όλους να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε γνώσεις, απόψεις, προβληματισμούς, αγωνίες, αλλά και κυρίως να έρθουμε πιο κοντά βάζοντας κοινούς στόχους.

Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά το νέο ΔΣ του Συνδέσμου και τον πρόεδρό του κ. Ιορδάνη Λαζάρου για την πρωτοβουλία και για την εξαιρετική φιλοξενία.